Jajka curry

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
jajka 10
łagodne curry 1 łyżeczka
szalotka 2
majonez 3 łyżki
natka pietruszki garść
sól i pieprz
Jajka faszerowane z curry maja piękny żółty kolor, jeśli chcemy by był jeszcze bardziej intensywny można dodać szczyptę kurkumy.

Ugotować jajka na twardo. Obrać, przekroić ostrym nożem na połówki wzdłuż. Wyjąć żółtka z białek, nie uszkadzając ich. Szalotki i natkę bardzo drobno posiekać. Żółtka zmiksować z majonezem i curry. Wymieszać z natką i szalotką. Przy pomocy szprycy cukierniczej nakładać pastę jajeczną do białek. Schłodzić w lodówce.

Pobierz bezpłatnie wielkanocny e-book z przepisami Magdy Gessler!

 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.