Jogurt z granolą i wiśniami

  • Czas 5 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
jogurt grecki 400 g
Wiśnie świeże lub mrożone 200 g bez pestek
cytryna 1
cukier 2 łyżki
miód 4 łyżeczki
granola 4 łyżki
Pyszny i zdrowy deser. Granolę można przygotować samemu. Znakomity zamiast drugiego śniadania.

Zagotować cukier z sokiem z połówki cytryny i skórką startą z wyszorowanej cytryny. Dodać wiśnie, gotować 5 minut. Przestudzić. Na dno szklaneczek wyłożyć po dwie łyżki wiśni, na wiśniach położyć warstwę jogurtu, polać łyżeczką miodu, położyć kolejną warstwę jogurtu. Posypać granolą, polać resztą wiśni i natychmiast podawać.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.