Babka Asi

  • Czas 55 min.
  • Czas oczekiwania 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
jajka 3 szt
cukier kryształ 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanki
masło do formy 1 łyżeczka
tarta bułka 1 łyżka

1. Białka ubić dodając cukier i cukier waniliowy.

2. Do ubitych białek dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać połowę oleju, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i resztę oleju. Wymieszać.

3. Wylać do natłuszczonej masłem i wysypanej tartą bułką formy. Piec ok. 45 min. w temp. 180 *C

4. Dowolnie udekorować.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.