Krokiety z pieczarkami

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
naleśniki 4
pieczarki 500 g
cebula 1
tarty ser cheddar 100 g
posiekana natka pietruszki 3 łyżki
bułka tarta 1 szklanka
olej do smażenia
masło 1 łyżka
jajko 1
sól
pieprz

Pokroić pieczarki w drobną kosteczkę. Pokroić drobno cebulę, zeszklić na maśle i dodać pieczarki. Podsmażyć chwilę, zmniejszyć ogień i dusić kilka minut. Dodać ser, natkę pietruszki i wszystko dokładnie wymieszać, aż ser się rozpuści. Wystudzić gotowy farsz. Nakładać na naleśniki farsz i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, aż krokiety się ładnie przyrumienią.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.