Łazanki z młodą kapustą

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
makaron łazanki 500g
młoda kapusta 1 główka
oliwa 1/4 szklanki
masło 2 łyżki
sól i pieprz
Młodość! Młodość wszystko zmienia. Tradycyjna, ciężka, zimowa potrawa nabiera lekkości, zieloności i wiosennego sznytu gdy do łazanek dodamy młodziutka kapustę.

Zagotować osoloną wodę na makaron. Poszatkować kapustę. Rozgrzać oliwę w rondlu razem z masłem.  Wrzucić kapustę. Udusić mieszając (nie dłużej niż 10 minut). Ugotować makaron. Wymieszać łazanki z kapustą. Doprawić solą i pieprzem (powinny być dość pieprzne, jeśli – oczywiście – nie są przeznaczone dla dzieci).

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.