Letnia sałatka z łososiem

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
filet z surowego łososia bez skóry 400 g
pomidory 500 g
ogórki świeże 2
Cebula czerwona 1
sok z 2 cytryn
kolendra posiekana 1 pęczek
oliwa extra virgin 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Lekka sałatka a ciepłe dnie.

Łososia ugotowac na parze (ok 20 miut). Podzielić na cząstki. Skropić obficie sokiem z cytryny, posypać posiekanym koperkiem. Cebulę pokroić w krążki. Pomidory oczyścić z pestek. Pokroić pomidory i ogórki. Wymieszać warzywa z rybą. Posypac posiekaną kolendrą, polać oliwą, oprószyć świeżo mielonym pieprzem i solą. Podawać natychmiast.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.