Nadziewane pieczone jabłka

  • Czas 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
jabłka 4
banan 1
jogurt grecki 2 łyżki
cukier kryształ 1 łyżka
rodzynki garść
orzechy włoskie 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
Jabłka można też zapiekać z bananami!

Jabłka umyć i osuszyć. Wydrążyć gniazda nasienne. Rozgnieść banana. Wymieszać go z dwiema łyżkami drobno posiekanych orzechów włoskich, rodzynkami, łyżką cukru i jogurtem greckim. Napełnić nadzieniem jabłka. Na wierzch położyć kawałeczek masła.

Posmarować naczynie żaroodporne lub blachę tłuszczem i ułożyć jabłka. Piec ok. 30 min w nagrzanym do 220°C piekarniku.

Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.