Naleśniki ze szpianakiem

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
szpinak 500 g
twarożek granulowany 200 g
pomidory 2
gałka muszkatołowa szczypta
papryczka chili 1
Parmezan tarty 4 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
koperek pół pęczka
oliwa 5-6 łyżek
ciasto neleśnikowe (patrz:przepisy podstawowe) 1 porcja
sól i pieprz

Szpinak rozmrozić lub sparzyć jeśli świeży. Odparować. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę. Chili posiekać. Wymieszać szpinak z roztartym czosnkiem, chili, osączonym twarożkiem, parmezanem, gałką muszkatołową, posiekanym koperkiem, pomidorami. Doprawić solą i pieprzem. Usmażyć naleśniki. Nałożyć  farsz do naleśników. Złożyć naleśniki i podsmażyć na oliwie.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.