OLE ! Kiełbaski pieczone w warzywach

  • Czas 20 min.
  • Czas oczekiwania 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
kiełbasa zwyczajna 3 laski
pomidorki koktajlowe 300 dkg
seler naciowy 1
cebula 2
papryka czerwona 2
czosnek włoski w oleju OLE 1 słoiczek
ser żółty 15 dkg
rozmaryn 1 gałązka
pieprz czarny szczypta
sól pół łyżeczki
masło łyżka
CZOSNEK WŁOSKI W OLEJU OLE 1 słoiczek

Kiełbaski kroimy wzdłuż na cztery części. Formę smarujemy masłem i układamy kiełbaski . Warzywa kroimy i rozkładamy równomiernie we foremce. Posypujemy startym serem żółtym i przyprawiamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.