OLE Wytrawne babeczki śniadaniowe

  • Czas 10 min.
  • Czas oczekiwania 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
mąka pszenna pełnoziarnista 340 g
Mleko pełne 250 ml
Oliwa z oliwek lub olej z susz pomidorów 125 ml
jajka 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól morska 1 łyżeczka
Suszone pomidory w paskach Ole 1/2 słoiczka
Oliwki zielone drylowane Ole 1/2 słoiczka
ser żółty 150 g
CZOSNEK WŁOSKI W OLEJU OLE 5 ząbków
zioła prowansalskie 1 łyżeczka

Połączyć składniki. Oddzielnie suche i oddzielnie mokre. Wlać płynną masę do sypkiej i wymieszać widelcem. Dodać pokrojone suszone pomidory, pokrojone oliwki, czosnek i żółty ser. Nałożyć do foremek na babeczki. Piec w tem. 160 st. z termoobiegiem około 30 min. Można podawać na ciepło np. na śniadanie lub na zimno jako przekąskę. 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.