parówkowe zawijńce

  • Czas 40 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
parówki drobiowe 6 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
bazylia kilka listków
pieprz szczypta
sól szczypta
ciasto francuskie 1 opakowanie

Parówki kroimy na 3-4 cm kawałki. Bazylię drobno siekamy i łączymy z koncentratem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie kroimy na takie odcinki, aby z łatwością owinąć kawałki parówek. Przed tym wnętrze naszego zawijańca smarujemy sosem. Tak przyrządzoną przekąskę wstawiamy do piekarnika 180 C na ok. 15 - 20 min. (najlepiej kierować się wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu ciasta). Po upieczeniu poszczególne kawałki można nadziać na wykałaczki. Ułatwi to jedzenie.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.