PENNE RIGATE Z RAGÚ Z KURCZAKA, WARZYW I POMIDORÓW

  • Czas 20 min.
  • Czas oczekiwania 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
makaron penne Barilla 300 g
pierś z kurczaka 200 g
przecier pomidorowy 180 g
cukinia 100 g
szpinak baby 80 g
parmezan 50 g
cebula 20 g
oliwa z oliwek 20 g
natka pietruszki sól pieprz do smaku
  1. Wstaw sporą ilość wody na makaron. Nie musisz dodawać oliwy, ani oleju. Dzięki pszenicy durum makaron Barilla nie będzie się sklejał. Pamiętaj, by posolić wodę dopiero, gdy ta zacznie wrzeć, a dopiero później wrzucić makaron.
  2. Pokrój na kawałki mięso z kurczaka i podsmaż w dwóch łyżkach oliwy. Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.
  3. Dodaj cukinię, przecier pomidorowy i duś przez 3 minuty.
  4. Maksymalnie zwiększ temperaturę i dodaj szpinak.
  5. Wymieszaj makaron z sosem i z natką pietruszki.
  6. Gotowe! Możesz podawać!

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.