Piersi kurczaka z gorgonzolą

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
pierś kurczaka 2 pojedyncze
gorgonzola 100g
sezam 5-6 łyżek
sól i pieprz
Panierka z sezamu, orzechów lub migdałów to miła odmiana po monotonnej tartej bułce.

Piersi umyć, osuszyć, naciąć z dłuższej strony i lekko rozbić. Na środku ułożyć kawałki gorgonzoli i złożyć pierś, zamykając ser w środku. Ser nie powinien nigdzie wystawać poza mięso. Dokładnie obtoczyć piersi w sezamie. Usmażyć na patelni z nieprzywierającym dnem bez tłuszczu (10-15 minut) lub upiec w piekarniku nagrzanym do 200C (20-30 minut). Podawać na lekko zblanszowanym szpinaku lub z dodatkiem warzyw na parze.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.