Piknikowy sok owocowo-warzywny

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
marchew duża 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
średnie pomidory malinówki 2 sztuki
czerwone porzeczki 05 szklanki odszypuł

<span verdana,="" geneva,="" sans-serif;="" background-color:="" rgb(255,="" 253,="" 239);"="">Marchew umyj, obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Cytrynę także umyj, wyciśnij z niej sok. Jabłko opłucz, obierz, pokrój na cząstki i skrop sokiem z cytryny. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę i pokrój je na cząstki. Startą marchew, cząstki jabłka, pomidory i porzeczki zmiksuj. Tak przygotowany sok rozdziel na trzy porcje. Podaj je zaraz po przygotowaniu.</span></p><p></p>

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.