Roladki z grillowanego bakłażana

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
bakłażany 2
kozi twaróg 300g
śmietana (niekoniecznie)
świeża mięta mały pęczek
papryczka chili czerwona 1
oliwa
sól i pieprz
Bakłażan smażony na patelni „pije” bardzo dużo tłuszczu, przygotowany na grillu jest o wile delikatniejszy.

Bakłażan pokroić wzdłuż na plastry (ok. 1,5 cm). Posoli, odstawić na 10 minut. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Zgrillować smarując lekko oliwą. Miętę umyć, osuszyć, posiekać zostawiając kilka listków do dekoracji. Chili pokroić w cieniutkie plasterki. Plastry bakłażana lekko przestudzić. Wymieszać twaróg z miętą. Jeśli jest zbyt gęsty, żeby się łatwo rozsmarować rozrzedzić go nieco śmietaną. Doprawić pieprzem i solą. Posmarować bakłażany twarogiem i zwinąć roladki. Posypać chili.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.