Sałata z kurkami i miodem

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
sałata lodowa lub rzymska 1 główka
pomidory 4
papryka zielona 2
kurki 500 g
dymka 2
oliwa 5 łyżek
miód 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól i pieprz

Oczyścić dymki. Białe części pokroić w plasterki, zielone w piórka. Oczyścić kurki. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Sałatę umyć, poszarpać, osuszyć. Pomidory pokroić w cząstki. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać białe części dymek. Gdy się zeszklą dodać kurki i paprykę. Usmażyć. Zdjąć z ognia, dodać miód i sok z cytryny, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć kurki z papryką na sałatę, dodać pomidory.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.