Spaghetti z pomidorkami i parmezanem

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
makaron spaghetti 250 g
czosnek 2 ząbki
pomidorki koktajlowe 250 g
świeża bazylia 1/2 pęczka
parmezan 150 g
świeże oregano 1/2 pęczka
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz

Wrzucić makaron do wrzątku, ugotować al dente, a następnie odcedzić.

Wycisnąć czosnek przez praskę i krótko przesmażyć na oliwie. Dodać przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Doprawić solą i pieprzem. Posiekać oregano i bazylię i wsypać do pomidorków.

Krótko podsmażyć warzywa na patelni. Dodać ugotowany makaron. Podawać natychmiast udekorowane listkami świeżej bazylii i parmezanem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.