TILAPIA Z WINOGRONAMI I FRYTKAMI

  • Czas 50 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
filet z tilapii 4 sztuki
mąka kukurydziana 4 łyżki
olej 6 łyżek
masło 6 łyżek
cytryna sok z połowy cytryny
winogrona bezpestkowe przekrojone na pół 30 dag
białe wino 1/4 szklanki
śmietana kremówka 4 łyżki
frytki 05 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
  1. Świeżą rybę zalej sokiem z cytryny,przykryj i odstaw na 15 minut do lodówki.Następnie osusz na papierowym ręczniku kuchennmy,natrzyj solą i pieprzem.Oprósz mąką kukurydzianą,usmaż na rozgrzanym oleju i maśle.Przełóż na talerz,przykryj folią i trzymaj w cieple.
  2. Na tłuszcz ze smażenia ryby włóż pokrojone winogrona,przesmaż,wlej wino i kremówkę,oprósz pieprzem.Zagotuj.Rybę podawaj z winogronami i wcześniej zrobionymi frytkami.

 

              PYSZNA PRZEKĄSKA NA UDANY PIKNIK :)

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.