tuńczykowy sandwich

  • Czas 15 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
tuńczyk w sosie własnym puszka
ogórek szklarniowy 1
pomidorki koktajlowe 250 g
świeża pietruszka garść
chleb razowy 4 kromki

Ogórka kroimy w plasterki, pomidorki przekrajamy na połówki. Drobno siekamy świeżą pietruszkę. Tuńczyka odcedzamy, wykładamy do miseczki i delikatnie rozcieramy widelcem. Należy to robić bardzo delikatnie, aby masa była zwarta, ale niezbyt płynna, tak żeby trzymała się w sandwichu. Na kromkę (opcjonalnie można je wcześniej trzymać w tosterze, aby były chrupiące) układamy kolejno - plasterki ogórka, pomidory, tuńczyka, pomidory, ogórka i kolejną kromkę chleba. Na wierzchu posypujemy świeżą pietruszką. 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.