Zapiekanka z pieczarkami

  • Czas 15 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
długa gruba ciemna bagietka 1
duże pieczarki 4
pomidor 1
czerwona cebula 1/2
mozarella kulki 1 opakowanie
rukola kilka listków
kukurydza mrożona 4 łyżki
oliwa 6 łyżek
sól i pieprz

Kukurydzę ugotować. Odcedzić. Pieczarki oczyścić i pokroić plasterki. Cebulę pokroić w plasterki. Przeciąć bagietkę wzdłuż. Wydrążyć lekko spód. Pokroić wierzch i miąższ ze spodu w kostkę. Pomidora pokroić w kostkę. Na połowie oliwy smażyć pieczarki aż sos całkowicie odparuje. Na drugiej patelni i pozostałej oliwie usmażyć grzanki z kostek bagietki. Do wydrążonego spodu nałożyć listki rukoli, pieczarki, pomidora, cebulę, kukurydzę. Posolić, oprószyć pieprzem. Na wierzchu ułożyć kulki mozzarelli. Przekroić bagietkę na pół. Podawać natychmiast.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.