Konkurs Zapiekanka ziemniaczana pod beszamelem z cukinią ,

  • Czas 20 min.
  • Czas oczekiwania 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
ziemniaki 4 szt
Sos beszamelowy 1 opakowanie
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
Kabanos 200 g
natka pietruszki do smaku
Szypior do smaku
ser żółty 150 g
sól morska młynek do smaku
Pieprz różowy do smaku
kolendra do smaku

Ziemniaki obieramy , kroimy w plastry i obgotowywujemy w osolonej wodzie .

cebulę obieramy i kroimy w piórka , kabanosy w kawałeczki 1 cm .
Cukinię obieramy i ścieramy na grubych oczkach .

sos beszamelowy użyłam z torebki bo dostałam do testów ( był to duży błąd , nie ma ja zrobiony własny ) nie polecam ,ale zrobiłam go według przepisu na opakowaniu :(

W glinianym naczyniu umieściłam warstwę sosu ,na to ziemniaki , kolejno warzywa i wędlinę , przykryłam ziemniakami , oczywiście doprawiamy każdą warstwę i polałam sosem , a na koniec starłam ser żółty na wierzch .
Zapiekałam ok 20 min w tem 190st .

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.