Zupa pomidorowa z makaronem

  • Czas 15 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
bulion warzywny 1,5 l
pomidory pelatti lub domowy przecier pomidorowy 500 g
natka pietruszki
sól i pieprz
cukier
makaron 250 g

Zagotować bulion z pomidorami. Jeśli są pestki, przecedzić przez sito. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Ugotować makaron w osolonym wrzątku. Podawać zupę z makaronem i posiekaną natką pietruszki. Uwaga: zupa pomidorowa to klasyk i każdy potrafi ją ugotować. Sekret tkwi w jakości produktów - musi być prawdziwy bulion warzywny a nie kostka i prawdziwe pomidory. Drugi sekret polega na dodaniu do zupy co najmniej tyle samo cukru co soli. Makaron do zupy należy ugotować oddzielnie a nie w zupie! Jeśli chcemy, żeby zupa miała łagodniejszy smak podajmy ją z kremówką.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.