Roladki z wędzonym łososiem

  • Czas 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
Naleśniki według przepisu podstawowego z 1/2 porcji link w tekście
wędzony łosoś (tyle, ile mamy naleśników) ok. 10 plastrów
serek kanapkowy 300 g
szczypiorek duży pęczek
chrzan 1 łyżka
sól i pieprz
Znakomita zimna przekąska do pracy i w podróż.

Posiekać szczypior zostawiając do ozdoby po 2 łodyżki na każdy naleśnik. Wymieszać serek z chrzanem i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku uważając z solą, bo łosoś jest słony. Posmarować naleśniki serkiem, położyć na każdym plaster łososia i zwinąć w rulon. Przekroić każdy naleśnik skośnie na pół. Przewiązać szczypiorkiem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.