- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
mleko | 1,5 szklanki |
woda | 1,5 szklanki |
jajka | 2 |
mąka | 2 szklanki |
sól | szczypta |
Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę, wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo – powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni na klarowanym maśle.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 7. Rosół Pho
- 8. Szparagowy zawrót głowy
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Najdroższy „gotowiec” świata
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...