Gruzja w Bistro Masz Gulasz

Drukuj
Warszawiacy kochają gruzińską kuchnię. Zachwyca się nią Maciej Nowak, pisząc w swoich felietonach o gruzińskich przysmakach, propaguje ją Magda Gessler. Można powiedzieć, że warszawiacy mają szczęście, bo od 20 maja w Bistro Masz Gulasz będzie gotował gruziński kucharz z restauracji Gaumarjos!

Szczęście będzie podwójne, bo Masz Gulasz otwiera też swój rajski ogródek. Teraz z talerzem soczystych pierożków chinkali i kieliszkiem dobrego wina, będzie można usiąść w samym sercu miasta, w zaciszu cienistego, zielonego zakątka. W gruzińskim menu bistro znajdą się takie kulinarne szlagiery jak roladki z bakłażana z pastą orzechową i pestkami granatu, chaczapuri - placek z ciasta drożdżowego nadziewany serem (nazywany często "gruzińską pizzą"),adżapsandal –wegetariański gulasz z bakłażanów, pomidorów, cukinii, cebuli, papryki i kolendry, czy tolma – gołąbki w liściach winogron z sosem jogurtowo-czosnkowym. Mięsożerni smakosze mogą też liczyć na dania z jagnięciny: lula kebab, czyli kotleciki z mielonego mięsa, czanachi – jagnięcina w warzywach czy doskonały szaszłyk mcwadi. Komu miła przyjaźń gruzińsko-polska, niech już dziś wpada do bistro Masz Gulasz i wzniesie za nią toast!

Redakcja

Masz Gulasz, Warszawa, ul. Piękna 15

Zobacz restaurację Masz Gulasz