Słony to miejsce, gdzie każdy poczuje się jak u siebie. To nowe, ciekawe znajomości, rozmowy każdego z każdym, dużo miejsca dla stojących gości i niezobowiązująca, luźna atmosfera.
Restauracje
-
Bar Przystań, czyli rybka z widokiem ...
Jeśli rybka w Trójmieście to tylko tu. Od lat. Bywają tu nie tylko turyści. Miejscowi też cenią sobie sopocki „Bar Przystań”.
-
Restauracja Noma najlepsza na świecie
To już czwarty raz kopenhaska restauracja „Noma”, prowadzona przez charyzmatycznego kucharza Rene Redzepiego, uznana została za najlepszą na świecie. Werdykt ogłosili w poniedziałek w Londynie najwięksi znawcy gastronomii i dziennikarze kulinarni
-
Zapiekanki o światowej sławie
Jesienią na warszawskim Mokotowie otworzył się „Serwus” niezobowiązujący barek z zapiekankami. Nie byłoby w tym nic szczególnego, przecież moda na zapiekanki wraca w wielkim stylu, gdyby nie to, że tu zapiekanki są naprawdę smaczne.
-
Spoon and Fork
Ta sieć fantastycznych lokali z japońskim i wietnamskim menu święci triumfy w kanadyjskiej prowincji Ontario.
-
Los Remos, Madryt
Restauracja Los Remos w Madrycie specjalizuje się w rybach i owocach morza.
-
Ancora w Krakowie
Założona przez Adama Chrząstowskiego, kucharza i filozofa, krakowska restauracja słynie z genialnego jedzenia. Ostatnio zachwycał się nim kultowy poszukiwacz smaku – Foodhunter – Mark Brownstein, pisząc, że nie jadł jeszcze tak dobrych pierogów i ...
-
Bar del Fico w Rzymie
Jedna z dziesięciu najlepszych knajpek w Rzymie, wg Guardian’a, jest bezpretensjonalnym, lokalnym bistro, w którym można pograć w szachy, zjeść z przyjaciółmi genialne przekąski - we Włoszech zwane aperitivo – i poznać wszystkich najpiękniejszych ...
-
Cerveceria catalana
W samym sercu Barcelony, w okolicach słynnego deptaka Rambla, znajduje się kultowy tapas bar - Cerveceria catalana
-
Genialne smaki pod Korczyną
Jak połączyć smak luksusu i piękno dzikiej natury nie ruszając się z Polski? Wystarczy pojechać do Beskidu Niskiego do wiejskiej rezydencji Dwór Kombornia. Kiedy tu trafiłam nie spodziewałam się wielkich wrażeń kulinarnych. Tymczasem Dwór Komborni...
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 7. Rosół Pho
- 8. Szparagowy zawrót głowy
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Najdroższy „gotowiec” świata
-
W pewnym włoskim sklepie w Toronto znalazłam kiedyś cytrynę idealną do ciast.
-
Gdy mieszkałam w Hiszpanii rydze o tej porze roku leżały na bazarach w skrzyniach, jak kartofle. ...
-
Do dekoracji domu często wykorzystujemy jesienne liście, kasztany i żołędzie. Niewielkim nakłade...
-
Niemal każdy miał kiedyś w kuchni plagę muszek owocówek. Czy są jakieś skuteczne sposoby na pozby...
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...