Osobowości

  • Trendy kulinarne w 2015 roku

    Zdaniem Piotra Ceranowicza, eksperta kulinarnego Lubelli, to właśnie kuchnia bezmięsna i bezmleczna będą jednym z głównych trendów kulinarnych w tym roku.

  • Marco Pierre White

    Przyznano mu trzy gwiazdki Michelina jako najmłodszemu szefowi kuchni w historii. Jako jedyny szef kuchni w historii oddał przyznane mu gwiazdki. Marco Pierre White enfant terrible gastronomii i ojciec chrzestny nowoczesnej kuchni uznawany jest za...

  • Z miłości do dobrego jedzenia

    Z Michałem Kapicą, Prezesem Delikatesów Smak Natury, rozmawia Monika Węgrzyn

  • Zmarli Hanna Szymanderska i Grzegorz ...

    Wczoraj wieczorem (21 września) zginęli w wypadku samochodowym Hanna Szymanderska, autorka ponad stu znakomitych książek kucharskich oraz kucharz i aktor Grzegorz Komendarek.

  • Nie piekłam jeża w ognisku

    twierdzi Jagoda Cięszkowska, była łuczniczka Smoczej Kompanii w rozmowie z Moniką Węgrzyn o gotowaniu w warunkach polowych

  • Blogerki Anie. Rozmowa Moniki Węgrzyn

    Obie prowadzą blogi kulinarne, choć jak podkreśla – Anna B./Jswm autorka „Nie tylko na słodko” – nie grają w tej samej lidze, bo ona dopiero zaczyna. Anna Kamińska autorka www.kuchennymidrzwiami.pl ma już ogromne doświadczenie i duże grono miłoś...

  • Wojciech Modest Amaro

    Widzowie znają go z Top Chef’a, a w kwietniu zobaczą go w Hell’s Kitchen. Dziś Wojciech Modest Amaro jako szef kuchni restauracji Atelier Amaro po raz kolejny otrzymał gwiazdkę, przyznawaną przez najsłynniejszy i najbardziej prestiżowy przewodnik ...

  • Mikołaj czytaj: „kurier”

    Z Krzysztofem Świtańskim, współwłaścicielem Cud Miód Boxa rozmawia Monika Węgrzyn

  • Kuchnia Polska oczami Mike Colameco

    Michael „Mike” Colameco, nowojorski szef kuchni i podróżnik jest gospodarzem programu „Mike Colameco’s Real Food”. Ostatni odcinek poświęcił kuchni polskiej.

  • Diablog Piotra Bikonta

    Piotr Bikont, prekursor polskiej krytyki kulinarnej założył bloga. I to niebylejakiego, tylko dla diabetyków. Po dekadach walki na rzecz dobrego jedzenia przyszedł czas walki na rzecz zdrowego