Upieczoną dynię można podać jako dodatek do mięs lub makaronu, ale można też zmiksować ją z mlekiem kokosowym, doprawić solą i podać jako zupę krem.
Przepisy na potrawy wigilijne - Boże Narodzenie
-
-
-
-
Sos żurawinowo-malinowy
Późne maliny można połączyć z żurawinami w pyszny sos.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 5 -
Sos żurawinowy
Sos jest wspaniałym dodatkiem do serów, mięs, wędlin i pasztetów.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 5 -
-
Kluski z makiem
Niektórzy nie wyobrażają sobie bez nich wigilijnej kolacji. Oto mój sposób na kluski z makiem.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
Moćka – śląski deser świąteczny
Czas przygotowania 3 godz. 20 min. Trudność Porcja dla Składników 9 -
Barszcz grzybowy
Barszcz dosmaczony wywarem z grzybów to świąteczna, luksusowa wersja tej zupy.
Czas przygotowania 4 godz. Trudność Porcja dla Składników 8 -
Kulebiak z kapustą i grzybami
Czas przygotowania 1 godz. 20 min. Trudność Porcja dla Składników 8
Najpopularniejsze wpisy
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...