Kopytka to jeden z filarów kuchni polskiej, zwłaszcza tej przedszkolnej ale nie tylko. Znakomita baza do różnych eksperymentalnych sosów.
Przepisy - Przepisy podstawowe
-
Sos beszamelowy
Służy jako baza wszelkich zapiekanek, sosów do makronu lub jako dodatek do gotowanych warzyw i ryb.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 5 -
Zielone pesto aromatyzowane limonką
Dzięki dodatkowi aromatyzowanej oliwy nie trzeba do tego pesto dodawać cytryny - co kto woli.
Czas przygotowania 10 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
Biszkopt tortowy
Ten biszkopt udaje się zawsze, nie opada, nie kruszy się i nie trzeba do niego dodawać proszku. Przepis brzmi skomplikowanie ale już po pierwszym r...
Czas przygotowania 50 min. Trudność Porcja dla Składników 4 -
-
Drożdżowe light
Jest lekkie, puszyste i - w porównaniu z tradycyjnym - ma bardzo mało kalorii.
Czas przygotowania 2 godz. Trudność Porcja dla Składników 6 -
-
Ciasto na pizzę
Pierwszym elementem świadczącym o jakości pizzy jest ciasto, a najlepsze powinno być lekkie, cieniutkie i pięknie wypieczone na brzegach.
Czas przygotowania 1 godz. 30 min. Trudność Porcja dla Składników 6
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Sałata z fasolką
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Tatar z pomidora
- 10. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...