Przepisy - Przepisy podstawowe

Aktywny filtr:

  • Przepisy podstawowe
usuń
  • Purée ziemniaczane Magdy Gessler

    Najzdrowsze są kartofle w mundurkach, ale do mielonego nie ma to jak pyszne, świeżo przyrządzone purée.

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 7
  • Ciasto na pizzę Magdy Gessler

    Pierwszym elementem świadczącym o jakości pizzy jest ciasto, a najlepsze powinno być lekkie, cieniutkie i pięknie wypieczone na brzegach.

    Czas przygotowania 1 godz. 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 6
  • Domowy chleb

    Gdy po domu rozchodzi się zapach pieczonego chleba, człowiek czuje, że ogólnie rzecz biorąc, jest dobrze!

    Czas przygotowania 4 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 8
  • Zakwas z buraków

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 9
  • Kiszone cytryny

    Kiszone cytryny to przysmak kuchni arabskiej i izraelskiej. Podkręcają smak duszonych mięs i warzyw. Cieniutko pokrojone można dodawać do sałatek. ...

    Czas przygotowania 15 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 4
  • Domowa przyprawa warzywna

    Przyprawy warzywne dostępne w sklepach zawierają zazwyczaj oprócz warzyw mnóstwo innych składników, w tym dużo soli.

    Czas przygotowania 15 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 7
  • Zakwas na żur

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 5
  • Wywar warzywny

    Tylko domowy smakuje naprawdę dobrze. Warto zrezygnować z kupnych kostek i ugotować na zapas. Można zamrozić.

    Czas przygotowania 20 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 3
  • Wywar rybny

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 9
  • Makaron domowy

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 4