Jak dosłodzić morele do knedli?
Drukuj
Morele na knedle nie mogą być kwaśne. Wewnątrz puszystej kulki powinna rozpływać się słodka, soczysta owocowość. Ale w naszym klimacie owoce często są za kwaśne. Jest na to sposób.
Żeby dosłodzić owoce do knedli wystarczy w miejsce pestki włożyć kostkę cukru. Cukier rozpuści się w trakcie gotowania nasączając miąższ słodyczą. Proste? Proste!
Redakcja
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...