Obieramy pomidory
Drukuj
Można wziąć nóż i obrać pomidor jak jabłko ale to nie jest dobry pomysł.
Umyte pomidory nacinamy lekko na krzyż na wierzchu (z przeciwnej strony ogonka). Zalewamy wrzątkiem na pół minuty. Chłodzimy pod zimną wodą. Bez trudu zdejmujemy skórkę.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...