- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
bazylia | 1 pęczek |
truskawki | 6 |
włoskie orzechy | garść |
kozi twaróg | 1 opakowanie, małe |
ocet balsamiczny | 3 łyżki |
oliwa z oliwek | 6 łyżek |
Bazylię umyć, osuszyć, oderwać listki od gałązek. Truskawki opłukać, osuszyć pokroić w plasterki.
Przygotować sos, energicznie mieszając składniki. Orzechy lekko uprażyć na suchej patelni. Rozłożyć listki bazylii na talerzach. Posypać truskawkami, orzechami i pokruszonym kozim twarogiem. Polać sosem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...