- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
śmietanka 12% | 1 szklanka |
czekolada mleczna | 1 tabliczka |
kakao | 3 łyżki |
cynamon | 1/4 łyżeczki |
gałka muszkatołowa | 1/4 łyżeczki |
mielone chili | 1/4 łyżeczki |
mielony kardamon | 1 łyżeczka |
mielony imbir | 1 łyżeczka |
mleko | 1 szklanka |
Do garnka wlać mleko i śmietankę. Wymieszać i postawić na ogniu. Dodać pokruszoną na małe kawałki czekoladę, wszystkie przygotowane przyprawy i kakao. Podgrzać, od czasu do czasu mieszając, do momentu, gdy czekolada i kakao całkowicie się rozpuszczą. Zagotować i gorącą przelać do filiżanek.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...