Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Rybę zamarynować w soku z cytryny (połowa), soli i pieprzu - odstawić na około 10 min. Rozgrzać piekarnik do 180 C, przełożyć łososia na blaszkę, bądź do naczynia żaroodpornego i piec około 20-25 min. Kiedy ryba będzie gotowa, należy ją rozdrobnić na kawałki. Zioła drobno posiekać i pomieszać z oliwą z oliwek i sokiem z połowy cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Całość połączyć z makaronem i rybą, delikatnie przemieszać (tak, aby zachować choć w części kawałki ryby). Posypać listkami rukoli.
- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
makaron spaghetti | 400 g |
łosoś surowy | 200 g |
rukola | garść |
cytryna | 1 szt |
szczypiorek | garść |
pietruszka | garść |
oliwa z oliwek | kilka łyżek |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...