Przecisnąć czosnek przez praskę. Wymieszać z oliwą, solą, oregano, majerankiem i pieprzem. Natrzeć marynatą umyty i osuszony schab. Wstawić na godzinę do lodówki. Piec schab 20 minut pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec jeszcze przez godzinę.
- Czas 1 godz. 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
schab bez kości | 1 kg |
czosnek | 3 ząbki |
majeranek | 2 łyżeczki |
oliwa | 3/4 szklanki |
oregano | 1 łyżeczka |
pieprz | 0,5 łyżeczki |
sól | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...