- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
ciasto na pierogi | |
biała kiełbasa | 2 sztuki |
chrzan (do smaku) |
czosnek | |
cebule | 2 sztuki |
masło | |
Przygotować ciasto na pierogi (z tego przepisu). 1 cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić na nim czosnek i cebulę. Kiełbasę obrać z flaka. Mięso z kiełbasy wymieszać z chrzanem, cebulą i czosnkiem. Ciasto rozwałkować, wyciąć okręgi i nafaszerować je mięsem z dodatkami. Drugą cebulę również posiekać i zeszklić na maśle. Pierogi ugotować w osolonej wodzie i podawać z cebulą.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...