- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
biała czekolada | 100 g |
masło | 50 g |
śmietanka kremówka | 3 łyżki |
cukier puder | 120 g |
Znakomicie nadaje się do dekoracji ciast. Zwłaszcza na ciemnych prezentuje się świetnie.
Rozpuścić czekoladę z masłem i mlekiem w kąpieli wodnej. Zdjąć z ognia, zmiksować z cukrem. Gdyby powstały grudki, użyć blendera. Ciepłą polewę rozsmarować na cieście.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...