• Kiełbasa w piwie z grzankami serowymi

    Fantastyczne danie kuchni warmińsko-mazurskiej. Niedrogo i treściwie!

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 14
  • Vichyssoise – chłodnik z pora

    Genialnego smaku chłodnika z pora po pierwszy raz zaznałam w Madrycie. Robił furorę na każdym przyjęciu, wprawiając moich przyjaciół w nieskończone...

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 6
  • Purée ziemniaczane

    Najzdrowsze są kartofle w mundurkach, ale do mielonego nie ma to jak pyszne, świeżo przyrządzone purée.

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 7
  • Bukiet karmelizowanej marchwi

    Jeśli uda się zdobyć ekologiczną, słodką marchewkę warto włożyć nieco trudu aby godnie ją podać.

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Czas oczekiwania 1 dzień
    Porcja dla
    Składników 8
  • Kotlety mielone

    Czym byłaby polska kuchnia bez tradycyjnego mielonego?

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 9
  • Lwowska sałatka śledziowa

    Burak ma w sobie wiele czaru i o ile tylko pozostaje warzywem mój salon jest dla niego zawsze otwarty.

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 16
  • Tradycyjne powidła śliwkowe

    Powidła śliwkowe udają się tylko z prawdziwych, bardzo dojrzałych węgierek. Ich sekret polega na koncentracji smaku bez dodatku cukru.

    Czas przygotowania 6 godz.
    Trudność
    Czas oczekiwania 1 dzień 12 godz.
    Porcja dla
    Składników 2
  • Zupa na kurkach

    Jajecznica z kurkami, kurki w śmietanie,pierogi z kurkami... Z kurkami wszystko się udaje. Ale najlepsza jest zupa!

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 10
  • Pomidorowe pikle

    Obłędnie smakują z rybami i kurczakiem. Korzystajmy z małych, pełnych aromatu polnych pomidorów.

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Czas oczekiwania 3 godz.
    Porcja dla
    Składników 9
  • Tatar z pomidora

    Niezwykle smakowita alternatywa dla tatara z wołowiny.

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Czas oczekiwania 3 godz.
    Porcja dla
    Składników 12