Wegetarianie nie muszą sobie odmawiać tatara. Zrobiony z bakłażana i odpowiednio przyprawiony jest wspaniałą bezmięsną zakąską. Przepis pochodzi z ...
Przepisy
-
-
Awanturka – pasta z ryby i twarogu
Awanturka, czyli tradycyjna pasta z wędzonej ryby i twarogu. W zależności od regionu Polski receptury na to smarowidło do pieczywa są różne. W nasz...
Czas przygotowania 10 min. Trudność Porcja dla Składników 10 -
Kotlet schabowy domowy
Dobrej jakości schab wieprzowy otoczony jest cienką warstwą tłuszczu. Cienkie włókna tłuszczu przerastają też samo mięso nadając mu marmurkową stru...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
Deser owocowo-jogurtowy
Korzystajmy z lata, tak krótko trwa!
Czas przygotowania 10 min. Trudność Czas oczekiwania 1 godz. Porcja dla Składników 6 -
Karp zatorski z bryndzą
Znakomite połączenie polskich specjalności zatorskiego karpia i podhalańskiej bryndzy.
Czas przygotowania 45 min. Trudność Czas oczekiwania 1 godz. Porcja dla Składników 0 -
Risotto z prawdziwkami
Składniki na to danie muszą być najlepszej jakości: świeże prawdziwki, dobra włoska oliwa, odpowiedni ryż i powolne gotowanie odwdzięczą się króle...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 12 -
Barszcz ukraiński z soku z buraków i ...
Ten barszcz, choć ma postać aksamitnego kremu jest kwintesencją smaku barszczu ukraińskiego!
Czas przygotowania 2 godz. Trudność Porcja dla Składników 18 -
Solanka zwana też solianką
Solianka, mięsna zupa, której bliżej do gulaszu niż cienkiej zupki. Podaje się ją z cytryną i oliwkami.
Czas przygotowania 3 godz. Trudność Porcja dla Składników 19 -
-
Kasza jaglana zapiekana z twarożkiem ...
Wspaniałe śniadanie lub deser stworzone na bazie najlepszych świętokrzyskich produktów.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Czas oczekiwania 40 min. Porcja dla Składników 14
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 7. Rosół Pho
- 8. Szparagowy zawrót głowy
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Najdroższy „gotowiec” świata
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...