• Tatar z bakłażana

    Wegetarianie nie muszą sobie odmawiać tatara. Zrobiony z bakłażana i odpowiednio przyprawiony jest wspaniałą bezmięsną zakąską. Przepis pochodzi z ...

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 10
  • Awanturka – pasta z ryby i twarogu

    Awanturka, czyli tradycyjna pasta z wędzonej ryby i twarogu. W zależności od regionu Polski receptury na to smarowidło do pieczywa są różne. W nasz...

    Czas przygotowania 10 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 10
  • Rosół pho wg Magdy Gessler

    Ta najpopularniejsza wietnamska zupa wymaga bardzo długiego gotowania. W Wietnamie zaczynają ją gotować późnym popołudniem, żeby była gotowa na śni...

    Czas przygotowania 8 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 20
  • Kotlet schabowy domowy wg M. Gessler

    Dobrej jakości schab wieprzowy otoczony jest cienką warstwą tłuszczu. Cienkie włókna tłuszczu przerastają też samo mięso nadając mu marmurkową stru...

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 7
  • Deser owocowo-jogurtowy

    Korzystajmy z lata, tak krótko trwa!

    Czas przygotowania 10 min.
    Trudność
    Czas oczekiwania 1 godz.
    Porcja dla
    Składników 6
  • Karp zatorski z bryndzą

    Znakomite połączenie polskich specjalności zatorskiego karpia i podhalańskiej bryndzy.

    Czas przygotowania 45 min.
    Trudność
    Czas oczekiwania 1 godz.
    Porcja dla
    Składników 0
  • Risotto z prawdziwkami

    Składniki na to danie muszą być najlepszej jakości: świeże prawdziwki, dobra włoska oliwa, odpowiedni ryż i powolne gotowanie odwdzięczą się króle...

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 12
  • Barszcz ukraiński z soku z buraków i ...

    Ten barszcz, choć ma postać aksamitnego kremu jest kwintesencją smaku barszczu ukraińskiego!

    Czas przygotowania 2 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 18
  • Solanka zwana też solianką

    Solianka, mięsna zupa, której bliżej do gulaszu niż cienkiej zupki. Podaje się ją z cytryną i oliwkami.

    Czas przygotowania 3 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 19
  • Pstrąg po baskijsku

    Czas przygotowania 20 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 7