• Risotto z prawdziwkami

    Składniki na to danie muszą być najlepszej jakości: świeże prawdziwki, dobra włoska oliwa, odpowiedni ryż i powolne gotowanie odwdzięczą się króle...

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 12
  • Barszcz ukraiński z soku z buraków i ...

    Ten barszcz, choć ma postać aksamitnego kremu jest kwintesencją smaku barszczu ukraińskiego!

    Czas przygotowania 2 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 18
  • Solanka zwana też solianką

    Solianka, mięsna zupa, której bliżej do gulaszu niż cienkiej zupki. Podaje się ją z cytryną i oliwkami.

    Czas przygotowania 3 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 19
  • Pstrąg po baskijsku

    Czas przygotowania 20 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 7
  • Kasza jaglana zapiekana z twarożkiem ...

    Wspaniałe śniadanie lub deser stworzone na bazie najlepszych świętokrzyskich produktów.

    Czas przygotowania 20 min.
    Trudność
    Czas oczekiwania 40 min.
    Porcja dla
    Składników 14
  • Kiełbasa w piwie z grzankami serowymi

    Fantastyczne danie kuchni warmińsko-mazurskiej. Niedrogo i treściwie!

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 14
  • Vichyssoise – chłodnik z pora

    Genialnego smaku chłodnika z pora po pierwszy raz zaznałam w Madrycie. Robił furorę na każdym przyjęciu, wprawiając moich przyjaciół w nieskończone...

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 6
  • Purée ziemniaczane Magdy Gessler

    Najzdrowsze są kartofle w mundurkach, ale do mielonego nie ma to jak pyszne, świeżo przyrządzone purée.

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 7
  • Bukiet karmelizowanej marchwi

    Jeśli uda się zdobyć ekologiczną, słodką marchewkę warto włożyć nieco trudu aby godnie ją podać.

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Czas oczekiwania 1 dzień
    Porcja dla
    Składników 8
  • Kotlety mielone Magdy Gessler

    Czym byłaby polska kuchnia bez tradycyjnego mielonego?

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 9