- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
woda | 2 l |
mieszane warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula, seler) | 450 g |
bouquet garni |
Posiekane warzywa i bouquet garni zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez godzinę. Przelać wywar łyżką wazową do miski przez sito o drobnych oczkach. Po odcedzeniu wycisnąć z warzyw resztki płynu.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...