Mięso pokroić w duża kostkę. Cukinię pokroić w duże kawałki. Pomidorki umyć. Wymieszać oliwę, sok z cytryny i zioła. Polać mięso i cukinię. Odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Drewniane patyczki do szaszłyków włożyć na pół godziny do zimnej wody (jeśli używamy metalowych patyczków nie trzeba ich moczyć). Nadziać na patyczki na przemian kawałki mięsa, cukinii i pomidorki. Skropić oliwą. Piec w piekarniku włączonym na funkcję grill, na grillu lub usmażyć na patelni. Podawać na świeżych listkach ulubionej sałaty.
- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
piersi indyka | 500 g |
pomidorki koktajlowe | 10 |
cukinia | 1 |
oliwa | 5 łyżek |
sok z cytryny | 2 łyżki |
zioła prowansalskie | 1 łyżeczka |
sól i pieprz | |
roszponka | do podania |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 3. Jak gotować ryż na sypko
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
- 8. Placki ziemniaczane
- 9. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 10. Policzki wołowe
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...