O pierwszej gwiazdce Michelin w Polsce
Drukuj
Gratuluję Modestowi Amaro! Jest wielki. Naprawdę zasłużył na Gwiazdkę Michelin. Ciężko na nią pracował i spotkał na swojej drodze wspaniałego Mecenasa - Jana Wejcherta, który pomógł mu rozwinąć skrzydła.
Amaro reprezentuje niebiański poziom kuchni...zupełnie niepolskiej, oderwanej od naszej rzeczywistości... To kuchnia molekularna. Poznałam ją dzięki Ferranowi Adria.
Bardzo się cieszę z sukcesu Amaro, gratuluję mu konsekwencji. Życzyłabym Polsce więcej gwiazdek... Szczególnie tym kucharzom, którzy na nowo odkrywają starą polską kuchnię - odczarowują ją, podają w nowoczesny sposób. Gwiazdka Michelin to droga do świata. Polskiej kuchni potrzebne są takie sukcesy.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
- 6. Ciasto na pizzę
- 7. Zapraszamy na nasz fanpage
- 8. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 9. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 10. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
Przepisy
-
-
wędzona r... 250 gram ugotowane... 3 sztuki ogórek ki... 1 cebula 1 mała