Do jednego litra gotującej się wody wrzucamy dwie kostki rosołowe. Następnie dodajemy pokrojone wcześniej w kostkę serki topione. Przez piętnaście minut gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając do ich prawie całkowitego rozpuszczenia się. Dodajemy trzy szczypty bazylii i tyle samo oregano. Chwilę przed zdjęciem zupy z palnika dodajemy trzy łyżki śmietany. Gorącą zupę nalewamy do miseczek, gdzie wcześniej na dnie umieszczamy startą mozzarellę. Posypujemy pietruszką , podajemy z bagietką.
- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
śmietankowe serki topione | 3 szt |
kulka sera mozzarella | 1 |
kostki bulionowe najlepiej warzywne | 2 |
śmietana 18 | 1 |
bagietka czosnkowa | 1 |
bazylia | szczypta |
oregano | szczypta |
natka pietruszki | 1 pęczek |
śmietankowe serki topione | 3 szt |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...