- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
wędzona ryba (np. makrela, dorsz) | 250 gram |
ugotowane ziemniaki | 3 sztuki |
ogórek kiszony lub małosolny | 1 |
cebula | 1 mała |
szczypiorek |
jabłko | |
ugotowane na twardo | 2 jajka |
majonez | 3 łyżki |
chrzan | 1 łyżka |
sok z cytryny | do smaku |
Rybę oczyścić z ości. Ziemniaki, ogórka, jajka i cebulę pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Jabłko zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Z majonezu, soku z cytryny i chrzanu przygotować sos. Połączyć wszystkie składniki.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 3. Ciasto na naleśniki
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 6. Zaprawa do ryżu do sushi - proporcje
- 7. Ciasto na pizzę
- 8. Świąteczny bigos staropolski
- 9. Ketchup domowy
- 10. Święty Jacek z Pierogami
Wydarzenia
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Kilkanaście dni temu, na nocnej street foodowej mapie Warszawy, w centrum miasta, pojawił się Gas...
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...