Festiwal Pierogów w Krakowie
Drukuj
Krakowski Mały Rynek stanie się w dniach 15-19 sierpnia miejscem pielgrzymek pierogomaniaków.
XIII edycja Festiwalu Pierogów to okazja, żeby spróbować typowo polskiego pysznego dania, ale poznać też jego mniej oczywiste warianty (ubiegłoroczny festiwal zwyciężyły pierogi... z poziomkami). Restauratorzy zapowiadają w tym roku różne farsze – będziemy mogli zjeść pierogi gotowane, opiekane, smażone, z serem, kaszą, mięsem, szpinakiem, grzybami, soczewicą... Nagrody jak zawsze będą dwie – jury przyzna najlepszemu daniu figurę św. Jacka z Pierogami, zaś publiczność statuę króla Kazimierza Wielkiego
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Ciasto na naleśniki
- 2. Jak gotować ryż na sypko
- 3. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 4. Biały chłodnik z Podlasia
- 5. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 6. Podział tuszy wołowej
- 7. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 8. Ciasto na pizzę
- 9. Jak gotować młode ziemniaczki?
- 10. Makaron z boczkiem, szpinakiem i śmietaną
Przepisy
-
-
wędzona r... 250 gram ugotowane... 3 sztuki ogórek ki... 1 cebula 1 mała