Ananasa i paprykę pokroić w drobną kostkę. Umieścić w garnku z resztą składników. Gotować przez godzinę, monitorując, aby składniki nie przypaliły się. Kiedy ananas i papryka będą miękkie i rozpadną się, oznacza to, że chutney jest gotowy. Jeżeli chcemy złagodzić jego smak - należy dodać pół słoika dżemu ananasowego (wymieszać i podgrzać przez kilka minut).
- Czas 1 godz. 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
ananas | 500 g |
woda | 3 łyżki |
ocet winny | 2 łyżki |
cukier | 6 łyżek |
sok z limonki | 2 łyżki |
kolendra zmielona | 1 łyżeczka |
papryka | 1/2 szt |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...