W zależności ile chcemy przekąsek - decydujemy się na ilość chleba i sera. Aby było to bardziej efektowne, można składniki wyciąć w okrąg (jak na zdjęciu). Na chlebie układamy plasterek żółtego sera, a na nim kawałek arbuza. Całość posypujemy pieprzem. Przed podaniem rzucamy listki świeżej bazylii. Na całość można polać odrobinę oliwy z oliwek.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
arbuz | 1/2 szt |
chłeb | kilka kromek |
ser żółty | kilka plasterków |
bazylia | kilka listków |
pieprz | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...