- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
rabarbar łodygi | 500g |
cebule | 4 |
rodzynki | 1 szklanka |
papryczki chili czerwone, świeże | 2 |
cukier trzcinowy | 800g |
ocet jabłkowy | pół szklanki |
mielony cynamon | 2 łyżeczki |
swiezy imbir | 2-3 cm |
goździki zmiażdżone | 1łyżeczka |
sól | |
Rabarbar oczyścić, pokroić na kawałki. Z chili usunąć pestki, posiekać. Cebule obrać posiekać. Zetrzeć imbir. Wszystkie składniki włożyć do szerokiego rondla o grubym dnie i gotować około godziny na małym ogniu aż czatnej uzyska pożądaną gęstość. Włożyć do gorących słoików, zakręcić, odstawić do góry dnem do ostygnięcia.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...