- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
rukola | mały pęczek |
rzodkiewki | 8-10 sztuk |
orzechy włoskie | garść |
gruszki | 4 |
ser pleśniowy | 200g |
Sos: | |
oliwa | 4 łyżki |
sok z cytryny | 3 łyżeczki |
miód płynny | 1 łyżeczka |
sól | szczypta |
Gruszki, rukolę i rzodkiewki umyć i osuszyć. Wymieszać wszystkie składniki sosu na gładką emulsję. Podprażyć orzechy na suchej patelni. Ser pokruszyć lub pokroić w kostkę. Gruszki przeciąć w poprzek na 4 części. Usunąć gniazda nasienne. Wymieszać skladniki, polać sosem. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Podział tuszy wołowej
- 5. Sałata z fasolką
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Tatar z pomidora
- 10. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...